Sílvia

11/06/2009

"Lluitar per la meva vida és el millor que he fet mai"

Et sents perduda, atemorida, increïblement sola i profundament trista. No importa tot el que et diguin; tu només vols estar prima. Les calories i els greixos són l'enemic. I això s'ha convertit en el teu estil de vida. Així em sentia fa un any. Jo he patit anorèxia i per tant, sé del què parlo quan et pregunto: realment penses que es pot controlar? De veritat podràs aguantar molt més?

Em va costar reconèixer que preferir morir abans que intentar curar-me no era normal. Gràcies a l'ajut dels meus pares vaig obrir els ulls i vaig veure que potser existia una altra opció. ITA, un lloc on em podrien ajudar. Però com?

Amb el suport d'un equip de terapeutes que em va escoltar, donant-me la guia que enlloc més em podrien haver donat, he superat el meu trastorn alimentari. No només això, sinó que he compartit moltes estones amb noies meravelloses que vivien el mateix problema que jo. Tu saps molt bé que ningú entén els teus pensaments. Això va ser el que més em va impactar al principi. Veure que no estava sola perquè hi havia més gent en la meva situació lluitant per sortir-ne. I el més important, vaig veure molta gent que es curava.

El que més força m'ha donat, a part de les persones que m'han acompanyat en aquest viatge, ha estat pensar en el futur. Jo no vull fer-me vella i pensar que no he aconseguit res més en la vida que un cos tan prim que no serveix ni per caminar.

El més difícil no va ser menjar, sinó encarar-me a les meves pors i parlar-ne. A poc a poc vaig anar fent passos per mostrar-me tal i com sóc i construir així una vida que em fes feliç. Poder confiar en els meus pares, conèixer noves persones, valorar els moments d'alegria i afrontar els problemes. Vaig començar per aixecar-me un matí plorant per anar fins al centre del carrer Blames i he arribat al dia que em veig com una persona a qui val la pena cuidar i estimar.

Aquesta malaltia té curació. Llença't perquè l'antídot és dins teu.

Pacientes y familiares comparten su experiencia

Más información

De interés

Reportaje TV2

Mi cuerpo, mi enemigo
Los trastornos de conducta de la alimentación se han convertido en una epidemia.

Ver ahora >>
bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.