Sobre ITA

ITA es va fundar el 1998 amb l’objectiu d’oferir un tractament alternatiu al ja tradicional en els trastorns de la conducta alimentària.

ITA es distingeix per oferir una xarxa integral pròpia, altament especialitzada, per al tractament dels trastorns de la conducta alimentària. Gràcies a això, permet atendre de manera integral, coordinada, continuada i personalitzada l’àmplia demanda que puguin requerir aquests individus i les seves famílies.

El creixement d’ITA sempre s’ha vist empès per la nostra pròpia experiència clínica i ha estat el reconeixement de les necessitats assistencials dels nostres pacients allò que ens ha portat a generar nous projectes. Des de la nostra particular hospitalització, en la que el pacient participa en un programa actiu de recuperació física i conductual, i alhora psicològica i personal, fins als pisos terapèutics.

Hem anat construint així un model propi i particular d’entendre i abordar la intervenció terapèutica sobre els trastorns alimentaris amb nous recursos assistencials, i altres més tradicionals sobre els quals hem aplicat protocols de funcionament totalment nous.

Tots els nostres resultats assistencials estan validats amb estudis científics que exposem regularment al col·lectiu professional d’especialistes. La nostra activitat de recerca ens permet participar en la comunitat científica i compartir amb ella els nostres avenços i innovacions tècniques. D’aquesta forma, la nostra xarxa permet estar oberta a qualsevol col·laboració amb altres dispositius assistencials paral·lels al nostre.

El nostre model de tractament en trastorns de conducta alimentària es compromet a ser:

•Holístic: Incloure no només l’atenció dels aspectes conductuals i físics, sinó tamb& eacute; dels cognitius, personals, emocionals, vitals, socials, familiars.
•Interdisciplinar: Dut a terme per equips de treball de diferents disciplines i on cadascú executi allò en què està preparat.
•Flexible: Preveure i permetre que un individu pugui tenir recaigudes, anar cap enrere, i poder integrar aquesta resposta en el procés d’avenç terapèutic.
•Continu: Sense talls en el temps, sense llistes d’espera entre les necessitats dels diferents recursos.
•Participatiu: Incloure el pacient de manera activa en el procés i també la seva família.
•Longitudinal: Fent un seguiment continuat després de l’alta terapèutica a fi d’evitar o controlar possibles recaigudes.
•Coordinat amb la Comunitat: Amb altres dispositius sanitaris, socials, d’educació o de treball i dels que pugui beneficiar-se la intervenció d’un pacient, ja que també poden intervenir en aquests problemes.
•Rehabilitador: En molts casos, haurà d’incloure aspectes d’inserció i rehabilitació psicosocial i ocupacional.
•De qualitat: En fer un seguiment adequat de totes les prescripcions anteriors.

El motor d’avançament d’ITA sempre ha estat la preocupació per les necessitats personals del pacient, i més concretament per aquells casos amb més història de fracassos terapèutics, major institucionalització i que requeririen formes assistencials noves, i alternatives al més tradicional.

Per això, es reconeix ITA com a pioner en molts aspectes en el tractament d’aquests trastorns, en concret en l’aplicació de programes d’intervenció psicosocial. Vam ser ja el 2002 la primera institució que va desenvolupar el projecte de Pisos Terapèutics i el 2006 el Centro de Dia, ambdós recursos totalment nous en l’Estat espanyol.

Titulo Sobre ITA

Més informació

D'interès

Reportatge TV2

El meu cos, el meu enemic
Les greus seqüeles de l´anorèxia i la bulímia

Veure ara >>
bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.